Κυριακή 31 Μαΐου 2009

CITY PRESS


City Auto Moto | Blowmag | Free SundayΚυριακή, 31 Μαΐου 2009 18:33Είσοδος | Εγγραφή Κεντρική Επικαιρότητα Πολιτική Οικονομία Κόσμος Συνεντεύξεις Αθλητικά Time Out Περιβάλλον Gadget Αφιερώματα Διάλογος για την παιδεία
Το θέμα της ημέρας Ελλάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη
Ρεπορτάζ Η σελίδα του Γ. Κύρτσου Παραπολιτικά Συνεντεύξεις Στάση της Ματίνας Στεβή
Ρεπορτάζ Σοφοκλέους
Ρεπορτάζ Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Σπορ Υγρός στίβος
24ωρο στην πόλη Πολιτισμός Πρόσωπα Κριτική Σινεμά Τηλεόραση Κοσμικά Ψυχολογία Αγορά Ανοιχτή συζήτηση για τα παιδιά και το Διαδίκτυο
Μαρία-Ελένη Σπυροπούλου
03-03-2009


Στοιχεία που σοκάρουν για τις παγίδες από την αλόγιστη και χωρίς καθοδήγηση χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Internet παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ασφαλές Δίκτυο - Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αναζητούν τα σωστά μονοπάτια», που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής:

Σε ποσοστό 12,8% τα παιδιά κάτω των 18 ετών που ζουν στην Αττική βρίσκονται ένα στάδιο πριν από τον εθισμό, ενώ σε ποσοστό 1% διαπιστώθηκε εθισμός στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, με κυριότερο παράγοντα ανησυχίας τα διαδικτυακά και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια (στοιχεία από έρευνα που παρουσίασε ο Γιώργος Κορμάς, γιατρός, επιστημονικός συνεργάτης / ερευνητής της μονάδας εφηβικής υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας).
Καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μανώλης Σφακιανάκης, αστυνομικός υποδιευθυντής, διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γίνονται 40 καταγγελίες σε καθημερινή βάση, έναντι μόλις 2 καταγγελιών ανά 24ωρο πριν από 2 χρόνια.
«Καμπανάκι» για την ελληνική πολιτεία αποτελεί πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας. Στην ερώτηση «πού θα βρω πληροφορίες για το Internet;» δίνονται οι ακόλουθες απαντήσεις:
71% οικογένεια

62% τηλεόραση - έντυπα

39% Internet

16% κρατικές υπηρεσίες.

Κυρίαρχα μηνύματα από τη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Α. Φουρλής, είναι: «Ναι στο Διαδίκτυο. Ναι στις νέες τεχνολογίες. Όχι στον πανικό και στο φόβο. Ναι στις ζεστές οικογενειακές σχέσεις. Ναι στη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση μικρών και μεγάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου