Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΙΟ

Ημερίδα με θέμα «Ο εθισμός στη χρήση του Διαδικτύου σε παιδιά & εφήβους - Ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις»
4/7/2008




Ημερίδα με θέμα «Ο εθισμός στη χρήση του Διαδικτύου σε παιδιά & εφήβους - Ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις» διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας Χίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης - ερευνητής της μονάδας εφηβικής υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού κ. Γεώργιος Κορμάς, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας για τον εθισμό των παιδιών και των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου.

Όπως φαίνεται 35 παιδιά παρακολουθούνται αυτή τη στιγμή από την μονάδα εφηβικής υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ένας στους εκατό χρήστες του διαδικτύου έχει διαβεί το κατώφλι του εθισμού ενώ το 12,8% βρίσκεται μόνο ένα στάδιο πριν από αυτόν. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σημειώθηκαν 14 απόπειρες αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.

Στην ημερίδα έγινε ευρύτερη αναφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ανεξέλεγκτο σερφάρισμα στο Ίντερνετ, όπως είναι η παιδοφιλία, οι αυτοκτονίες, η σύσταση συμμοριών κ.τ.λ. και δόθηκαν χρήσιμες όσο και πρακτικές συμβουλές σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προστασία και για την απεμπλοκή των παιδιών σε περίπτωση που έχουν μπλεχτεί στα «δίκτυα» του εθισμού.

Τον ερχόμενο χειμώνα ο κ. Κορμάς αναμένεται, κατόπιν παράκλησης των παρευρισκομένων, να ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου