Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

15ΧΡΟΝΑ ζουν μόνο μέσω του Διαδικτύου, τα παρακολουθούν γιατροί!


4 έφηβοι με ...ιντερνετίαση


Τέσσερα 15χρονα αγόρια με συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο παρακολουθεί η επιστημονική ομάδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Εφηβοι που δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο στον οποίο ζουν, αφού η εικονική πραγματικότητα έχει εκτοπίσει στην πραγματική. Παιδιά που ό,τι κάνουν περιστρέφεται γύρω από το Διαδίκτυο. Ετσι αν δεν είναι στο Διαδίκτυο έχουν βγει για να αγοράσουν κάποιο νέο πρόγραμμα ή κάποιο εξειδικευμένο περιοδικό κ.ο.κ.

Τα συμπτώματα του εθισμού στο Ιντερνετ, μερικά από τα οποία εμφανίζουν τα παιδιά αυτά, είναι ανοχή (συνεχής παραμονή στο Διαδίκτυο που αυξάνεται χρονικά καθημερινά), σύνδρομο απόσυρσης (θλιμμένη συμπεριφορά, αδιαφορία για το περιβάλλον, μειωμένο ενδιαφέρον), έκπτωση της λειτουργικότητάς τους, άγχος, αίσθηση αποδιοργάνωσης εκτός Διαδικτύου, είπε στην «Ε» ο επιστημονικός συνεργάτης της μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Γιώργος Κορμάς. «Αποτελέσματα των παραπάνω στα παιδιά που έχουν φτάσει στον εθισμό -προσθέτει- είναι η σχολική αποτυχία, οι διαταραχές του ύπνου, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις, η μοναξιά, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειωμένη υγιεινή».

Και τα τέσσερα αγόρια είχαν υπολογιστή στο υπνοδωμάτιό τους και ήταν οι γονείς τους που απευθύνθηκαν στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας για να ζητήσουν συνδρομή στην επίλυση του προβλήματος. Και οι τέσσερις έφηβοι όταν έχασαν από το δωμάτιο τους υπολογιστές τους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε άλλο - κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού... μετακόμισαν σε Ιντερνετ καφέ ή στα σπίτια φίλων τους που έχουν υπολογιστή στο δωμάτιό τους.



Ντα.Β.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/07/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου