Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


Παλιές και Νέες Μορφές Εξάρτησης των Νέων
Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 15:14


Μια πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Μαΐου με θέμα τις παλιές και τις νέες μορφές εξάρτησης που απειλούν τους νέους σήμερα. Η ημερίδα αυτή διοργάνωθηκε από το ΤΟΣΥΝ σε συνεργασία με το Δήμο Αργυρούπολης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς επαίνεσαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΤΟΣΥΝ και επεσήμαναν την ανάγκη για περισσότερες ανάλογες προσπάθειες. Η πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ ανακοίνωσε πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για το ίδιο θέμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί από το κοινό. Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των φορέων με τη σειρά τους έδωσαν ουσιαστικές απαντήσεις, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης στις διάφορες μορφές εξάρτησης των νέων. Το ΤΟΣΥΝ σκοπεύει να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση και στο forum όπου ελπίζει σε μια πιο δυναμική και ενεργή συμμετοχή.

Φωτογραφικό Υλικό





ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:

«Αλκοολισμός – Πρόγραμμα Απεξάρτησης»
Ηλίας Χούτος. Κοινωνικός Λειτουργός, Συμβουλευτικός Σταθμός Αλκοολικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής



«Προληπτικές κινήσεις σχετικά με τις εξαρτήσεις από ουσίες»
Δημήτρης Υφαντής. Κοινωνιολόγος, Μονάδα Απεξάρτησης «18 άνω» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής



«Εξαρτήσεις & Πρόληψη»
Γιάννης Παντολέον. Ειδικός Σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αργυρούπολης



«Χρήση & Κατάχρηση Διαδικτύου από τους νέους»
Γιώργος Κορμάς. Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Πρόληψης & Αγωγής Υγείας




Copyright © 2009 ΤΟΣΥΝ Αργυρούπολης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου